Robin Haase
NOS Sport

Haase ergert zich groen en geel maar wint wel

Robin Haase heeft met grote moeite de tweede ronde van het ATP-toernooi in Dubai bereikt. De mondiale nummer 43 won met 7-5, 2-6, 6-4 van Quentin Halys, de nummer 115 van de wereld.

Haase, die vorig jaar de halve finales haalde in Dubai, overleefde op 4-5 in de eerste set vier setpunten, waarna hij de Franse hardhitter een game later brak. Op 1-2 in de tweede set werkte Haase weer vier breekkansen weg, maar daarna verloor hij zes games op rij.

Laserpen

Haase ergerde zich net als Halys groen en geel aan het publiek. Zo kwamen er constant fans te laat binnen en was er iemand met een laserpen aan het schijnen. Ook klaagde Haase over enkele ballenjongens omdat die voor zijn opponent zouden hebben geapplaudisseerd.

Desondanks wist hij de partij in de grillige derde set naar zich toe te trekken. Hij knokte zich met twee breaks van 0-2 naar 3-2, maar zag de Fransman toch weer langszij komen. De Hagenaar maakte in de slotfase net iets minder fouten dan Halys, die uiteindelijk maar vier van zijn zeventien breekkansen benutte.

Dimitrov

In de volgende ronde stuit Haase op de winnaar van het duel tussen Grigor Dimitrov en Malek Jaziri. De Hagenaar trof de Bulgaar al drie keer (één keer winst) en de Tunesiër nog nooit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl