Het kind werd meegenomen vanaf de parkeerplaats bij een supermarkt
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Amber Alert: vader ontvoert baby uit handen van pleegmoeder

In Eersel is vanmorgen rond 09.10 uur een baby ontvoerd. Het meisje van een half jaar oud was door jeugdzorg uit huis gehaald. De politie gaat ervan uit dat ze is meegenomen door haar biologische ouders. Volgens de politie is de veiligheid van het kind in gevaar. Er is een Amber Alert verstuurd.

De 25-jarige vader zou het meisje, dat Hannah heet, vanmorgen uit de armen van haar pleegmoeder hebben gegrist toen zij een supermarkt in Eersel uitliep. De politie meldt dat hij daarbij geweld gebruikte. Daarna gingen de man en de 26-jarige moeder er in een auto vandoor. De politie heeft geen aanwijzingen dat de baby gewond is geraakt.

De Amber Alert die de politie verstuurde

De baby werd eind vorig jaar met spoed uit huis geplaatst, zegt de Raad voor de Kinderbescherming. Er waren vermoedens van mishandeling, waarna het meisje werd ondergebracht bij een pleeggezin.

Fraude en bedreigingen

De ouders worden verdacht van oplichting, verduistering en bedreiging, meldde het Eindhovens Dagblad al eerder. Op internet staan klachten van tientallen mensen die zeggen dat ze gedupeerd zijn door het duo. In de krant sprak de vrouw deze beschuldigingen tegen.

Direct na de ontvoering vanmorgen vroeg de politie mensen via Burgernet om uit te kijken naar de auto van het stel. Ook is geprobeerd contact te krijgen met de ouders, maar zonder resultaat. Daarom is aan het begin van de middag ook een Amber Alert verstuurd.

Dat is zeldzaam in Nederland; gemiddeld gebeurt dat twee keer per jaar. Het middel wordt alleen ingezet als de politie vreest voor het leven van het kind.

Hoe werkt een Amber Alert?

De politie vraagt mensen die de baby of haar ouders zien, direct 112 te bellen. De politie raadt mensen af het stel zelf te benaderen. Een team van ruim twintig rechercheurs is ingeschakeld. Er is ook contact opgenomen met België en Duitsland.

Advertentie via Ster.nl