In het dorp Margraten in Zuid-Limburg raakte een auto van de weg
NOS Nieuws

Sneeuwval in Limburg zorgt voor gladheid en files

In Limburg hebben vorst en sneeuwval vanochtend geleid tot gladheid op de weg en files. Inmiddels zijn de grootste problemen voorbij; alleen op de A79 tussen Heerlen en Maastricht en de N-wegen tussen Maastricht en Vaals rijdt het verkeer langzaam.

De stevige sneeuwbuien die vanuit Duitsland Limburg binnenkwamen, kwamen volgens de ANWB enigszins onverwacht. Er was wel gerekend op sneeuw in het noorden van het land. Op Twitter delen mensen foto's.

Ondanks de gladheid en de files in het zuiden van het land waren er weinig aanrijdingen, zegt een ANWB-woordvoerder.

Ook in het uiterste noorden van het land, met name op de Wadden, waarschuwt het KNMI voor gladheid op de weg door sneeuwval.

Veel zon en kou

Deze maand wordt mogelijk de zonnigste februari ooit, meldt Weerplaza. In februari scheen de zon nu al vaker dan in december en januari bij elkaar.

Tot en met afgelopen zondag werden al zo'n 136 zonuren gemeten, terwijl 86 zonuren normaal is voor februari. Alleen in 2003 was het in februari met 158 uren nóg zonniger.

Daarnaast kan ook maart een record gaan breken. Blijft de temperatuur donderdag onder de -1 graad, en die kans bestaat, dan is dat de koudste start van de meteorologische lente ooit. Het record staat nu op maart 1946.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl