Groenewegen imponeert met zege in Kuurne-Brussel-Kuurne

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Groenewegen imponeert met zege in Kuurne-Brussel-Kuurne

Dylan Groenewegen heeft de semi-klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam geschreven. Na een zware koers over tweehonderd kilometer en twaalf Vlaamse hellingen, was de kopman van Lotto-Jumbo de beste in de sprint.

Hij ging vroeg aan, maar Arnaud Démare en Sonny Colbrelli slaagden er niet in zijn wiel te houden. Het is al de vierde zege van het jaar voor Groenewegen, na ritzeges in Dubai en de Algarve.

Dylan Groenewegen ANP

Vluchtpogingen

De koers kwam tot leven op de Oude Kwaremont, de achtste van twaalf hellingen, met een demarrage van Yves Lampaert. Al snel meldden Greg van Avermaet en Sep Vanmarcke zich bij hem en later sloten ook toppers als Colbrelli, Tiesj Benoot, Démare en Jasper Stuyven aan.

Op de laatste helling, de Nokereberg (op vijftig kilometer) gingen Stuyven en Daniel Oss ervandoor. Oss reed lek en stapte af, en Stuyven, die de koers in 2016 won na een solo van zeventien kilometer, slaagde er dit keer niet in de klus in zijn eentje te klaren.

Vlak voor het binnenrijden van Kuurne was het de beurt aan Julien Vermote, Julien Duval en Loic Vliegen. Maar ook die poging werd, bij het ingaan van de laatste kilometer, tenietgedaan.

Valpartijen Modolo en Cort Nielsen

Fernando Gaviria viel op de Kluisberg stil en door valpartijen van Maximilian Richeze, Sacha Modolo en Magnus Cort Nielsen had Groenewegen minder concurrenten in de sprint. De voornaamste twee concurrenten zaten echter wel in zijn wiel en die kwamen er niet aan te pas.

De uitslag van Kuurne-Brussel-Kuurne

STER Reclame