Bergwijn viert zijn doelpunt

PSV vergroot gat met Ajax na klinkende zege op Feyenoord

PSV heeft een reuzenstap gezet naar de 24ste titel. In de Kuip boekte het elftal van Phillip Cocu een comfortabele 3-1 overwinning op Feyenoord, een zege die extra waardevol bleek omdat concurrent Ajax eerder op de middag punten had verspeeld tegen ADO Den Haag. Het gat tussen beide topploegen bedraagt nu zeven punten.

De Eindhovenaren hebben het traditioneel lastig op bezoek bij Feyenoord, maar daar was dit keer geen sprake van. Vanaf het eerste moment speelde PSV aanvallend en was het dreigend voor het doel van Feyenoord.

Geen overtuiging

Feyenoord miste de overtuiging die het drie weken geleden in het bekerduel met PSV wel had (2-0 winst). Na 24 minuten kwamen de Eindhovenaren terecht op voorsprong. Steven Bergwijn kon uit een korte corner de bal voorgeven op het hoofd van Santiago Arias, die vrij kon inkoppen.

Tien minuten later verdubbelde de ploeg van Phillip Cocu de score. Gastón Pereiro, de vervanger van de geschorste Hirving Lozano, stuurde Steven Bergwijn weg die oog in oog met doelman Brad Jones niet miste: 2-0.

PSV verzuimde om het duel nog voor rust op slot te gooien. Steven Bergwijn en Santiago Arias misten grote kansen.

PSV viert de openingsgoal van Arias, Toornstra treurt

Ook na rust was PSV meteen dreigend, maar uit het niets kwam Feyenoord terug in de wedstrijd. Na balverlies van de Eindhovenaren bij de cornervlag kon Tonny Vilhena, op aangeven van Jean-Paul Boëtius, de aansluitingstreffer binnenkoppen.

Feyenoord mocht maar vijf minuten de illusie koesteren nog een gelijkspel uit het vuur te kunnen slepen. Na een schot van Bergwijn bracht Pereiro, vanuit de rebound, de marge weer op twee.

Feyenoord was niet bij machte om een slotoffensief op te zetten. Via de counter werd PSV nog enkele keren gevaarlijk.