Gastón Pereiro eerder dit seizoen na zijn goal tegen Feyenoord

Wie moet Lozano vervangen bij PSV?

Hirving Lozano doet door zijn schorsing niet mee in de topper van zondag tegen Feyenoord en de vraag is voor wie trainer Phillip Cocu kiest als vervanger. Met dertien goals en zeven assists was de Mexicaan erg belangrijk voor de koploper.

"Ik zoek vooral een speler die een goal kan maken", aldus Cocu. "Die creatief is, iets kan creëren, een man kan uitspelen en rendement heeft in zijn spel. Want Lozano is heel belangrijk met zijn rendement. Ik probeer het in te vullen met iemand die dat ook in huis heeft."

Cocu zoekt type-Lozano als vervanger Lozano

Als Cocu kijkt naar ervaring en goals in topduels komt hij uit bij Gastón Pereiro. De Uruguayaan velde Ajax met twee goals in oktober 2015 (1-2 winst), scoorde een jaar geleden tegen Feyenoord in De Kuip (2-1 verlies) en besliste dit seizoen het thuisduel met Feyenoord (1-0 winst).

Maar de 22-jarige aanvaller raakte uitgerekend na de laatste topper bij Ajax (3-0 verlies) zijn basisplaats bij PSV kwijt. Zijn laatste invalbeurt dateert van 21 januari bij Heracles Almelo. Sindsdien kwam hij vijf wedstrijden niet van de bank af. Heeft Cocu nog wel vertrouwen in Pereiro?

Malen of Gudmundsson

Twee aanvallers die de afgelopen vijf wedstrijden wel van de bank mochten komen zijn Donyell Malen en Albert Gudmundsson. Beiden wachten nog op hun basisdebuut.

De 19-jarige Malen stapte afgelopen zomer over van Arsenal en maakte acht goals voor Jong PSV in de Jupiler League. Hij viel al in tegen PEC Zwolle en afgelopen weekend tegen sc Heerenveen.

Albert Gudmundsson

De 20-jarige IJslander Gudmundsson viel dit seizoen zeven keer in en was daarin goed voor twee assists. Hij scoorde zeven keer in tien wedstrijden in de Jupiler League.

Mauro Júnior of Ramselaar

Met de mogelijke terugkeer van Marco van Ginkel, die kampte met een knieblessure, kan er ook een middenvelder doorschuiven. Mauro Júnior had de afgelopen drie wedstrijden als middenvelder een basisplaats, maar heeft vaker als buitenspeler gespeeld. Hij debuteerde in oktober vorig jaar bij VVV-Venlo als rechtsbuiten. Met een doelpunt.

Mauro Júnior

Ook Bart Ramselaar kan eventueel doorschuiven. Opties genoeg voor Cocu, al kan hij niet rekenen op de vertrokken Jürgen Locadia en de geblesseerde winteraanwinst Maximiliano Romero.

"Hij moet in het teamplaatje passen", stelde Cocu ook nog als belangrijke voorwaarde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl