Marijn Veen van Amsterdam in duel met Marta Zorita Márquez

Zaalhockeysters Amsterdam niet naar finale Europa Cup

De zaalhockeysters van Amsterdam hebben zich in het Schotse Dundee niet weten te plaatsen voor de finale van de Europa Cup. De Nederlandse landskampioen verloor na een 2-2 eindstand de shoot-outs van het Madrileense Club de Campo.

Amsterdam stond al na drie minuten achter door een strafcorner van Rebecca Grote, maar ging door twee doelpunten van Felice Albers met een voorsprong de rust in.

Halverwege de tweede helft kwam Madrid weer op gelijke hoogte, door opnieuw een strafcorner van Grote. Het bleef bij 2-2, waarna Amsterdam in de shoot-outs de mindere bleek: 1-2.

Albers scoorde nog wel uit de eerste shoot-out, maar Noor de Baat en Marlijn Veen misten. De Spaansen staan voor de zevende keer in elf jaar in de finale. Alle vorige finales werden verloren ,vijf keer van een Duitse club, een keer van Den Bosch.

Club de Campo speelt in de finale op zondag tegen UHC Hamburg, dat Soemtsjanka uit Oekraïne uitschakelde. De Duitse ploeg kwam in de eerste helft met 3-0 achter, maar knokte zich terug in de wedstrijd en won uiteindelijk door een strafcorner in de extra tijd nog met 4-3.

Amsterdam speelt nog de wedstrijd om derde plaats tegen Soemtsjanka.

Felice Albers wordt gefeliciteerd door Marijn Veen

Eerder op de dag won Amsterdam het laatste groepsduel. De Zwitserse landskampioen Rotweiss Wettingen werd met 3-1 verslagen.

In de eerste helft werd niet gescoord, maar beide ploegen hadden wel degelijk kansen op een goal. De Zwitsers verdedigden stug, maar braken ook een paar keer gevaarlijk uit. Keeper Claire Lijding kon ternauwernood redding brengen op een van richting veranderd schot.

Na rust kwam Amsterdam snel op achterstand. Na een knappe individuele actie maakte Noor de Baat gelijk. Vlak daarna bracht Yasmin Geerlings de Nederlanders op voorsprong. In de slotfase speelden de Zwitsers alles of niets en werd de keeper voor een veldspeler gewisseld. Bij een uitbraak kon Felice Albers profiteren en de bal in het lege doel schieten: 3-1.