De afgebrande schuur in Woudenberg RTV Utrecht

Weer brand bij dezelfde kippenboer: ditmaal 30.000 dieren dood

time icon Aangepast

Bij een brand in een kippenschuur in Woudenberg zijn volgens de brandweer 30.000 kippen omgekomen. Op dezelfde plek kwamen vorig jaar juni al 80.000 kippen om bij een brand.

Het blussen was volgens RTV Utrecht lastig, omdat er moeilijk bluswater aangevoerd kon worden. Korpsen uit de regio hebben meegewerkt aan het blussen. De schuur staat ongeveer een kilometer uit de bebouwde kom van Woudenberg.

Grote rookwolken waren in de wijde omgeving van de brand te zien. De brandweer adviseerde via Twitter omwonenden om ramen en deuren te sluiten als ze last hadden van de rook.

Domme pech

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, zegt Marcel van Westendorp, voorlichter van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel wordt er onderzoek gedaan. Het zal een aantal weken duren voordat de resultaten bekend zijn.

Van Westendorp was vanochtend bij de brand. "In dit geval is voor de tweede keer brand ontstaan bij hetzelfde bedrijf, dat is erg vervelend. Er is geen enkele aanleiding om te denken aan opzet, het is domme pech."

Twee stallen van de kippenboer zijn intussen afgebrand, maar op het terrein staan nog twee andere stallen. Volgens Van Westendorp zitten er "enkele duizenden kippen" in de ene stal, over de andere stal weet hij niets.

Naar de staat van die twee overgebleven stallen wordt op dit moment geen onderzoek gedaan, zegt Van Westendorp. "Er zijn op dit moment geen redenen om aan te nemen dat er gekke dingen gebeuren bij het bedrijf. We zien de mensen staan, totaal ontredderd dat hun stal in brand staat."

Het is de gemeente Woudenberg die gaat over een eventueel preventief onderzoek naar de staat van de andere stallen, zegt Van Westendorp. De gemeente Woudenberg was niet bereikbaar voor commentaar.

Dit is een artikel van

STER Reclame