Nieuwsuur

De commissies die de werkwijze van het onderzoeksbureau van het ministerie van Justitie en Veiligheid onder de loep nemen, roepen iedereen op belangrijke informatie met de commissies te delen. Daarvoor is een speciaal meldpunt in het leven geroepen.

Met de informatie wordt vertrouwelijk omgegaan en er zal alleen met toestemming van de melder gebruik van worden gemaakt.

Minister Grapperhaus kondigde de onderzoekscommissies begin december aan, nadat Nieuwsuur had bericht over politieke beïnvloeding van onderzoeken van het instituut, het WODC.

Drie onderzoeken

De commissies zijn twee weken geleden aan het werk gegaan. Een richt zich op de deugdelijkheid van onderzoeken naar het wietbeleid, een tweede bekijkt de relatie tussen het WODC en beleidsafdelingen van het ministerie en een derde onderzoekt hoe is omgegaan met de klacht van een klokkenluidster.

De commissies nodigen zelf mensen uit van wie ze denken dat ze een nuttige bijdrage kunnen leveren aan de onderzoeken. Maar ook anderen kunnen zich dus melden. De commissies benadrukken dat het meldpunt onafhankelijk werkt van het ministerie.

STER reclame