NOS SportAangepast

Schaatsportretten: de andere kant van onze olympiërs

Jan Smeekens die koffie zet, Jorrit Bergsma cruisend in zijn oldtimer of Ireen Wüst varend in haar sloep. Misschien heb je ze wel gezien, de alternatieve portretten van onze schaatshelden. En misschien wil je ze nog wel een keer terugkijken? Dat kan hieronder.

Ireen Wüst in de boot

In aanloop naar de Olympische Spelen maakte NOS Sport alternatieve portretten van zes schaatsers. Die portretten werden tijdens de Spelen, voorafgaand aan verschillende afstanden, op televisie vertoond. De zes sporters worden belicht op een manier zoals we ze zelden zien. Die items oogstten veel waardering en enthousiasme.

De voorbije dagen is de NOS overstelpt met vragen waar die portretten terug te vinden zijn. Om het je makkelijk te maken hebben we de zes video's gebundeld. Onderstaand zijn ze nogmaals te bewonderen. Overigens heb je op televisie nog één portret te goed: dat van Irene Schouten. Haar portret wordt zaterdag 24 februari voorafgaand aan de massastart (11.30 uur) uitgezonden.

Voor sprinter Jan Smeekens is het zetten van koffie vergelijkbaar met het schaatsen van een 500 meter.

Jan Smeekens en zijn koffie

Jorrit Bergsma rijdt maar al te graag met zijn 'youngtimer' door het Friese land. En natuurlijk mag de hond dan ook mee.

Jorrit Bergsma rijdt met de hond in zijn 'youngtimer'

Op het ijs houdt Jorien ter Mors van snelheid, maar ook op het asfalt is dit het geval. Met haar motor toert ze langs de Friese weilanden.

Ter Mors en haar tweede passie: de motor

Vroeger was Antoinette de Jong elke dag bij haar paard te vinden. Vanwege het schaatsen lukt dat niet altijd meer. Maar als de Friezin de rust wil vinden, is de stal haar toevluchtsoord.

Portret Antoinette de Jong, even terug bij Heino in Rottum

Elke dag maar weer die gewichten. Al vijftien jaar lang is Sven Kramer in de weer met de gewichten. Hij doet er alles aan om dat ene doel te bereiken: goud winnen.

Op het ijs is er altijd de druk van het moeten winnen, op het water vindt Ireen Wüst in haar sloep de rust om de accu weer op te laden.

Irene Schouten groeide op tussen de tulpenbollen in het Noord-Hollandse Andijk. Tussen alle marathons en de voorbereiding op de olympische massastart helpt Schouten graag een handje mee in het familiebedrijf.

Irene Schouten vindt rust tussen de tulpenbollen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl