Woning verkocht ANP

ING neemt een belang van 90 procent in Makelaarsland en wordt daarmee de nieuwe eigenaar van deze makelaar. De bank wil hiermee "de klant vooruit helpen met een dienstverlening die verder gaat dan bankieren". Vorig jaar begeleidde Makelaarsland de verkoop van bijna 6000 woningen. Het heeft een marktaandeel van 2,5 procent.

Vincent van den Boogert, directeur van ING Nederland, noemt Makelaarsland "een innovatieve, dynamische speler in de makelaarswereld die past bij het vooruitstrevende karakter van de ING. Onze samenwerking zal bijdragen aan een betere dienstverlening voor onze klanten". Makelaarsland blijft als zelfstandige makelaardij actief.

De oprichter en directeur van Makelaarsland, Jeroen Stoop, houdt 10 procent van de aandelen. Hij is blij met de overname: "Dankzij de investeringen van ING wordt Makelaarsland in staat gesteld om klanten nog beter te bedienen en onze woondiensten uit te breiden".

Bij Makelaarsland spelen woningeigenaren zelf een belangrijke rol bij de verkoop van hun huis. Daardoor besparen ze op de kosten. Binnen de internetmakelaardij heeft Makelaarsland een aandeel van 65 procent.

Volgens de bank heeft de transactie "geen materiële impact op de financiële positie van ING Nederland". Meer wil ING niet kwijt over de kosten.

STER reclame