Rafael van der Vaart op de bank in Denemarken Getty

Van der Vaart na half jaar weer bij selectie: wil lekker voetballen

time icon Aangepast

Het waren niet meer dan drie minuten, maar wel zijn eerste minuten van het seizoen. Rafael van der Vaart is in Studio Voetbal dolblij met zijn invalbeurt voor zijn club FC Midtjylland in het thuisduel met FC Kopenhagen (3-1).

"Ik heb een half jaar niet bij de selectie gezeten. Nu is het een feestdag bij mij thuis", vertelt de 35-jarige oud-Ajacied, die anderhalf jaar geleden in het spoor van zijn vriendin Estavana Polman in Denemarken neerstreek.

Beloning

De middenvelder heeft naar eigen zeggen een paar goede wedstrijden in het tweede gespeeld en wordt daar nu voor beloond. "Het is al een tijdje mijn doel om in de basis te komen. Het is verschrikkelijk om niet te spelen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Vaart in Studio Voetbal: wil gewoon lekker voetballen

Van der Vaart is niet van plan na dit seizoen te stoppen. Hij wil sowieso nog één jaar door. Als hem de vraag wordt gesteld of hij komende zomer, als zijn contract afloopt, terugkeert naar Nederland, moet de oud-international lachen.

"Goede vraag. Maar ik wil gewoon weer lekker voetballen. Dat is het mooiste wat er is. Het kan me niet schelen waar."

STER Reclame