Madiea Ghafoor
NOS SportAangepast

Ghafoor bewijst goede vorm met indoortitel op 400 meter

Madiea Ghafoor heeft op weg naar de WK indoor in Birmingham de nationale indoortitel op de 400 meter veroverd. De 25-jarige atlete van Phanos won in Apeldoorn de finale in 52,21 seconden. Daarmee dook ze ruim onder de WK-limiet van 53,15.

Ghafoor had zich zaterdag al voor de WK indoor geplaatst door in de series ook onder de 53 seconden te duiken: 52,92. Eerder had ze ook al op de 60 meter voldaan aan de WK limiet, maar op die afstand zijn Dafne Schippers en Jamile Samuel deze winter sneller geweest. Nederland mag bij de WK slechts twee atletes laten starten op de 60 meter.

Voor Ghafoor is de 400 meter veel belangrijker. "Dat is mijn belangrijkste afstand. Wellicht kan ik die in de toekomst met de 200 meter combineren", zei ze na het veroveren van de indoortitel.

Ghafoor doet voor het eerst mee aan de WK indoor. In 2014 plaatste ze zich ook voor het mondiale evenement, maar waren Nicky van Leuveren en Lisanne de Witte destijds sneller. Die twee mochten toen naar Sopot.

Finaleplaats

In Birmingham hoopt de atlete van Phanos de finale van de 400 meter te halen. "De vorm is goed. Ik ben mentaal en fysiek beter geworden. Ik moet gefocust blijven en zorgen dat ik niet geblesseerd raak. In Birmingham moet ik eerst door series komen en dan zien we wel. Ik hoop op een finaleplaats."

Goede vorm Smet

Op de 60 meter horden bewees Koen Smet opnieuw zijn goede vorm. De 25-jarige Amsterdammer veroverde de nationale titel in 7,68 seconden. Daarmee bleef hij opnieuw onder de WK-limiet van 7,70. Smet had zich begin februari al geplaatst voor de WK indoor met een persoonlijk record van 7,65 in het Zwitserse Magglingen.

Nadine Visser

Ook Nadine Visser is in vorm. Ze pakte de indoortitel op de 60 meter horden. Visser had al vroeg in het indoorseizoen met 7,98 aan de WK-limiet (8,14) voldaan. Ze noteerde nu in de finale 8,03 seconden.

Marathonloper Michel Butter maakte zijn debuut op de NK indoor. De 32-jarige atleet liep de 3.000 meter. Hij eindigde als zesde (8.15,77), ruim achter kampioen Benjamin de Haan (8.07,43).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl