Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie vieren de Rotterdamse treffer
NOS VoetbalAangepast

Van Persie schiet Feyenoord langs taai Heracles

Door een ingeving van basisklant Robin van Persie is Feyenoord erin geslaagd om Heracles Almelo van zich af te schudden. Het matige duel eindigde daardoor in 1-0.

Van Persie kreeg als aanvallende middenvelder de voorkeur boven Jens Toornstra en begon voor het eerst sinds zijn terugkeer bij Feyenoord in de startformatie.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Tonny Vilhena (redding Bram Castro), Sven van Beek (kopbal over) en Karim El Ahmadi (over) deelden speldenprikjes uit, maar de Rotterdammers oogden flets.

Heracles kreeg in de persoon van Brandley Kuwas een goede mogelijkheid. Doelman Brad Jones was wakker en voorkwam een achterstand.

Na rust toucheerde Jones een enorme pegel van Kristoffer Peterson licht. Weer een belangrijke reflex van de dit seizoen veelvuldig bekritiseerde keeper, want via de onderkant van de lat stuiterde de bal terug het veld in.

  • Pro Shots
    Robin van Persie viert zijn goal met Nicolai Jørgensen
  • Pro Shots
    Robin van Persie (l) in duel met Heracles-speler Peter van Ooijen (r)
  • Pro Shots
    Bradley Kuwas met een grote kans, Jones redt.
  • Pro Shots
    Bram Castro is eerder bij bal dan Feyenoord-speler Robin van Persie (r)

Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak. Van Persie pakte zijn moment, loste een schot vanaf rand zestien en liet Castro kansloos. Hij kreeg daarbij enige hulp van Dries Wuytens, die de bal onderweg iets van richting veranderde.

Van Persie maakte zo zijn eerste eredivisiedoelpunt als basisspeler sinds 15 februari 2004 in het duel met ADO Den Haag.

Nicolai Jørgensen verzuimde om de 2-0 te maken, waardoor het treffen spannend bleef tot het einde. Zonder de inmiddels gewisselde Van Persie hield Feyenoord stand, waardoor het op plek vier blijft staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl