Joost Luiten met trofee van het Oman Open
NOS SportAangepast

Luiten: deze overwinning verandert wel het een en ander

Joost Luiten kende een droomstart van zijn seizoen, met een overwinning in het Oman Open. "Het is fijn dat het hier samenvalt", reageert de Rotterdammer zondagmiddag in NOS Langs de Lijn.

Luiten ging met de Fransman Julien Guerrier en de Engelsman Matthew Southgate als leider de slotdag in. Waar Guerrier en Southgate de voorsprong verspeelden, hield Luiten het hoofd koel.

In de laatste ronde kwam hij tot 68 slagen, vier onder het baangemiddelde. Vanaf de dertiende hole kwam hij alleen aan kop en de voorsprong van twee slagen gaf hij niet meer weg.

Mooie strijd met 'Woody'

"Dit is waar ik golf voor speel, om bekers in ontvangst te nemen. Het is altijd lastig om hier te winnen. Al deze mannen zijn heel goed en zorgen voor veel druk. Het was een mooie strijd met mijn vriend 'Woody'."

"Het was lekker dat ik een goede start had, met drie birdies op de eerste vier holes, waardoor ik gelijk wat afstand nam van het veld. Dat is de start waar je op hoopt", aldus Luiten. "Daarna maakt ik het mezelf moeilijk door domme bogeys op hole zeven en acht te maken, maar de laatste negen holes ben ik rustig gebleven en heb ik het zelf gewonnen."

Luiten na zege in Oman: super om hier te winnen

De overwinning levert Luiten 235.000 euro op, maar heeft niet alleen financiële gevolgen. "Deze overwinning verandert wel het een en ander, ik mag ineens meedoen in Mexico bij de World Golf Championships. Ik ga zo in het hotel eens op mijn gemakje kijken wat dit precies betekent."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl