NOS SportAangepast

Noorse langlaufers pakken eerste estafettegoud in zestien jaar

De Noorse langlaufers hebben voor het eerst in zestien jaar olympisch goud op de 4x10 kilometer estafette veroverd. Achter Noorwegen legden Rusland en Frankrijk beslag op het zilver en brons.

Vooraf werd een strijd verwacht tussen Noorwegen en titelhouder Zweden, maar halverwege de race had de regerend olympisch kampioen al een achterstand van twee minuten op koploper Rusland.

Martin Johnsrud Sundby in actie voor de Noren

Simen Hegstad Krüger, deze Spelen al goed voor goud op de 30 kilometer skiatlon en zilver op de 15 kilometer vrije stijl, bracht de Noren in zijn beurt aan de leiding. Daarna mocht Johannes Høsflot Klaebo, die al goud won op het olympische sprintnummer, de klus klaren.

Klaebo kreeg de Rus Denis Spitsov met zich mee. De 21-jarige Noor leek het vervolgens lastig te hebben en moest Spitsov even voor laten gaan, maar loste uiteindelijk zijn rivaal met nog een kilometer te gaan.

Salt Lake City 2002

Daarmee was het eerste Noorse estafettegoud sinds 2002 een feit. Op de Spelen in Salt Lake City greep de langlaufgrootmacht voor het laatst de titel op het koningsnummer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl