Hirving Lozano op de grond Pro Shots

Heerenveen blijkt dit seizoen een onneembare horde voor PSV. Na de 2-0 nederlaag in Friesland eindigde het duel zaterdagavond in Eindhoven in 2-2. Na een aantal krappe overwinningen op rij lijden de Eindhovenaren daardoor voor de vierde keer dit seizoen puntenverlies.

Een cruciaal moment in het duel is de (directe) rode kaart voor topscorer Hirving Lozano vlak voor rust. De Mexicaan maakte in een duel om de bal een slaande beweging naar Heerenveen-verdediger Lucas Woudenberg.

Intentie

Phillip Cocu heeft de beelden gezien en kan zich niet vinden in de beslissing van scheidsrechter Dennis Higler om zijn aanvaller van het veld te sturen.

"Ik ben er honderd procent van overtuigd dat Lozano niet de intentie heeft om een klap uit te delen. Hij wil wegdraaien en wordt vastgehouden. Zijn hand komt in de nek van Woudenberg, en niet in zijn gezicht."

Cocu: rood voor Lozano te zwaar gestraft

De rode kaart kost Lozano zeer waarschijnlijk het uitduel met Feyenoord van volgende week. Bij de eerste wedstrijd tegen de Rotterdammers dit seizoen zat de Mexicaan ook al op de tribune. Ook toen leverde een rode kaart tegen Heerenveen hem een schorsing op.

"Of ik boos ben op Lozano? Nee, eigenlijk niet", reageert Cocu. "Het is zwaar gestraft. En het kost ons uiteindelijk twee punten."

Volgens de trainer voelt Lozano zich schuldig. "Hij heeft het gevoel dat hij de club heeft benadeeld, maar hij heeft ook het gevoel dat hem onrecht is aangedaan als speler."

Profiteert Ajax?

Ajax kan zondagmiddag (16.45 uur) in het uitduel met PEC Zwolle het gat met PSV terugbrengen tot vijf punten. "Daar ben ik natuurlijk niet blij mee, maar je weet dat dit inherent is aan voetbal, dat je niet alle wedstrijden gaat winnen", besluit Cocu.

STER reclame