Na zijn afgekeurde goal van vorige week was Mike van Duinen tegen Vitesse weer het goudhaantje

Vroege treffer Castaignos helpt Vitesse niet tegen Excelsior

Een week na de knappe zege op Feyenoord heeft Vitesse in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden tegen een andere Rotterdamse eredivisionist.

Vitesse beleefde nog wel een droomstart nadat Luc Castaignos binnen twee minuten met een halve omhaal doel had getroffen, maar via Hicham Faik en Mike van Duinen was Excelsior de Arnhemmers met 2-1 de baas.

Luc Castaignos viert zijn goal

Toen uitgerekend Luc Castaignos al na twee minuten raak schoot leek Vitesse een makkelijk avondje te krijgen. Voor de spits was het pas de tweede keer dit seizoen dat een doelpoging tussen de palen belandde.

Beide keren leverde dat wel een treffer op. En toevallig was het beide keren tegen Excelsior.

Na de goal van Castaignos rechtte Excelsior de rug, kwam steeds beter in de wedstrijd en op slag van rust schoot Hicham Faik van ver raak: 1-1.

Zonder aanvoerder Guram Kashia, die met een enorme bult op zijn oogkas na een luchtduel met Lorenzo Burnet al vroeg het veld moest verlaten, en de door ziekte afwezige Matt Miazga werd de thuisclub er defensief bovendien niet stabieler op.

Blunderende defensie

Vitesse kreeg de controle dan ook niet terug en in de tweede helft waren de kansen voor Excelsior. Stanley Elbers miste twee grote, waarna Mike van Duinen, zonder dat hij er veel erg in had, wel scoorde: 1-2.

Mike van Duinen is het feestvarken bij Excelsior tegen Vitesse

Drie Vitesse-verdediger liepen elkaar in de weg, waarna Lassana Faye de bal tegen Van Duinen - die vorige week tegen NAC Breda nog een zuivere treffer zag worden afgekeurd - aanschoot en de bal pardoes in het doel belandde.

Daarna had de thuisploeg geen idee hoe het tij te keren en was er voor de Rotterdammers geen vuiltje meer aan de lucht.