Luis Suárez viert de 0-1 tegen Eibar

Moeizame zege Barcelona tegen dapper Eibar

FC Barcelona blijft op titelkoers in de La Liga. De koploper won, zonder groots te spelen, de uitwedstrijd tegen SD Eibar met 2-0 en boekte zo de negentiende overwinning van het seizoen.

In Barcelona werd Eibar in september vorig jaar nog met 6-1 overklast, maar een walk-over werd het in Baskenland allerminst. Eibar zorgde vanaf het begin regelmatig voor gevaar, met onder meer een schot op de lat van Fabian Orellana.

Toch gingen de bezoekers met een voorsprong rusten. Luis Suárez kreeg de bal perfect in de loop mee van Lionel Messi, omspeelde keeper Marko Dmitrovic en schoof de bal in het verlaten doel.

Na rust bleef Eibar, dat nog in de race is voor Europees voetbal, zich dapper verzetten. De bijna zevenduizend toeschouwers in het kleinste stadion van Spanje zagen Eibar bij vlagen zelfs domineren, al leverde dat niet de gelijkmaker op.

Zelfs met tien man (Orellana kreeg zijn tweede gele kaart na het wegslaan van de bal) bleven de Basken strijdbaar. Dat verzet brak pas toen Jordi Alba twee minuten voor tijd voor de beslissing zorgde. De linksback kreeg de bal voor het intikken nadat Messi tegen de uitblinkende Dmitrovic had geschoten.

Barcelona is onder trainer Ernesto Valverde al 31 duels ongeslagen in de competitie. Dat is een evenaring van het clubrecord uit het seizoen 2010/2011 onder toenmalig coach Pep Guardiola.

Sevilla en Valencia winnen

Eerder op de dag won Sevilla de uitwedstrijd tegen Las Palmas met 2-1. Ben Yedder en Pablo Sarabia waren trefzeker voor Sevilla, dat klimt naar de vijfde plaats.

Nummer drie Valencia boekte een 2-1 uitzege op hekkensluiter Malaga. Die overwinning kwam pas in de laatste tien minuten tot stand dankzij treffers van Francis Coquelin en Daniel Parejo uit een strafschop.