Dylan Groenewegen op het podium van de Ronde van de Algarve
NOS WielrennenAangepast

Tweede ritzege Groenewegen, Poels raakt leiderstrui kwijt

Dylan Groenewegen heeft met groot vertoon van macht zijn tweede ritzege geboekt in de Ronde van de Algarve. De sprinter van Lotto-Jumbo werd in de etappe van 199,2 kilometer van Almodovar naar Tavira op een perfecte manier afgezet door Timo Roosen en maakte het werk vakkundig af.

Bora-sprinter Matteo Pelucchi was de enige die nog een beetje in de buurt bleef van Groenewegen. De rest, aangevoerd door John Degenkolb, stond niet op de finishfoto.

Voor Groenewegen is het al de derde zege in dit nog prille seizoen. Hij won eerder deze week ook al de eerste rit in de Algarve en ook was hij de beste in openingsrit van de Ronde van Dubai.

Thomas blijft leider

De Brit Geraint Thomas (Sky) behield de leiding in de algemene rangschikking. Bauke Mollema is zesde op ruim een minuut. De Ronde van de Algarve eindigt zondag met een aankomst bergop.

Tim Wellens

Tim Wellens (Lotto-Soudal) heeft de vierde etappe van de Ronde van Andalusië gewonnen. De Belg was de Spanjaard Mikel Landa (Movistar) de baas in de finale heuvelop en nam de leiderstrui over van Sky-renner Wout Poels, die vierde werd.

In de 191 kilometer lange etappe van Sevilla naar Alcalá de los Gazules moesten er halverwege twee flinke bergen beklommen worden. Maar echt spannend werd het pas in de finale. De Costaricaan Andrey Amador en de Belg Sep Vanmarcke reden lang voorop en werden pas op de muur richting de meet door een uitgedund peloton ingelopen.

Lekke band nekt Froome

Chris Froome zat daar niet meer bij. De Britse Sky-renner reed lek op vier kilometer van de finish en finishte op 1.19.

Miguel Ángel López

Een-tweetje voor Astana in Oman

Miguel Ángel López was de sterkste in de vijfde etappe van de Ronde van Oman. De Colombiaan van Astana kwam samen met zijn ploeggenoot Aleksej Loetsenko over de finish. De Kazach nam de leiderstrui over van de Belg Greg Van Avermaet.

In de etappe over 152 kilometer gingen zes man ervandoor, onder wie Roompot-renner Pim Ligthart. Op vier kilometer van de finish, tijdens de beklimming van de Djabal Achdar, kwam er een einde aan de vlucht.

Op de 'groene berg' kozen Jan Hirt, Gorka Izagirre, Loetsenko en López de aanval. Het Astana-duo bleef over en kon onbedreigd een dubbelslag slaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl