NOS SchaatsenAangepast

'Verdwaalde' Visser ontvangt olympisch goud

Met een glimlach van oor tot oor heeft Esmee Visser op Medal Plaza haar gouden medaille van de 5.000 meter in ontvangst genomen. Een dag na haar sensationele race kon ze nog altijd bijna niet geloven dat zij de hoogste trede van het podium mocht beklimmen.

Visser had de ceremonie bijna nog gemist. Onderweg naar Medal Plaza raakte haar taxichauffeur de weg kwijt. In plaats van een half uurtje waren Visser en haar coach Remmelt Eldering twee uur onderweg. Ze was uiteindelijk op tijd om het Wilhelmus te horen.

De ceremonie moest door de vertraging van Visser omgegooid worden. De medailles van de 5.000 meter zouden eerst uitgereikt worden, nu was Visser als laatste aan de beurt.

"We stonden eerst in de file en daarna was onze chauffeur gewoon verdwaald", vertelt Visser. "We reden steeds heen en weer en op een gegeven moment heb ik zelf Google Maps er maar bij gepakt. Ik zei dat we de andere kant op moesten, maar dat wilde hij niet."

Uiteindelijk werden Visser en haar coach opgepikt door een andere auto. "We zeiden tegen elkaar: bij ons kan ook niks normaal gaan. Nou ja, dan vergeet ik dit echt nooit meer", lachte Visser.

Eenmaal op het podium maakte ze, net als veel andere goudenmedaillewinnaars, het zegegebaar van Usain Bolt. Dat levert Visser een fles champagne op van de Jamaicaanse sprintlegende, die die belofte heeft gemaakt aan iedereen die zijn 'bliksemschicht' kopieert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl