Vito van Crooy zette VVV al na anderhalve minuut op voorsprong

Nog altijd geen zege voor Groningen in 2018: 1-1 bij VVV

VVV en FC Groningen hebben in een matig duel met 1-1 de punten gedeeld. Beide middenmootploegen schieten met die terechte remise niet veel op. FC Groningen wacht na de jaarwisseling nog altijd op de eerste zege.

FC Groningen beleefde niet de voorbereiding die coach Ernest Faber zich wenste. Na de teleurstellende 0-0 tegen ADO was er oproer onder de fans, een dag later werd spits Lars Veldwijk uit de selectie gezet en vervolgens kregen enkele spelers de griep.

Slechte start Groningen

Ondanks, of misschien wel dankzij, de roerige aanloop begon FC Groningen slecht in Venlo. In de eerste twee minuten verscheen VVV twee keer gevaarlijk voor Groningen-keeper Sergio Padt.

Eerst kopte Lennart Thy net naast, maar poging twee was wel raak: Vito van Crooy zette VVV op voorsprong. Diezelfde Van Crooy had in de tiende minuut ook de 2-0 op de schoen, maar zijn schot werd gekeerd door Padt.

Groningen herpakte zich en kwam na een kwartier langszij. Ritsu Doan schoot knap binnen na een fraaie pass van Juninho Bacuna. Na die onstuimige beginfase werd het vooral rommelig.

Matige tweede helft

Na rust was de eerste kans voor FC Groningen: Tom van Weert speelde zich goed vrij maar schoot naast. Gaandeweg de bijzonder matige tweede helft werden de bezoekers steeds sterker, zonder overigens gevaarlijk te worden.

Hoogtepunten waren bijzonder zeldzaam. Een kwartier voor tijd kopte VVV-verdediger Nils Röseler uit een corner op de lat. Aan de andere kant mikte Yoëll van Nieff vijf minuten voor het einde een vrije trap net naast.

Het einde was wel spetterend. Clint Leemans poeierde een vrije trap op de vuisten van Padt, waarna de bal in de rebound naast het doel verdween. Beide ploegen hadden ook geen recht op drie punten.