Lady Maya in het safaripark Beekse Bergen

De Amerikaanse zeearend Lady Maya is sinds dinsdag spoorloos. De bewoonster van safaripark de Beekse Bergen in Hilvarenbeek raakte van slag na een conflict met een groep meeuwen. Het park raadt omwonenden aan om het dier niet zelf te benaderen.

Lady Maya woont al 27 jaar in de Beekse Bergen en wordt gezien als 'icoon'. Dinsdag ging er iets fout. "De vogel vloog los rond", aldus Klaas-Jan Leinenga van het safaripark op Omroep Brabant. "Lady was geïrriteerd en afgeleid door de meeuwen, en vloog opeens weg. Op een gegeven moment zagen we haar niet meer."

Van bovenaf

Het is niet de eerste keer dat de zeearend ervandoor gaat. Maar normaal komt ze gewoon terug. Leinenga: "Een zeearend vliegt erg hoog, dus de vogel weet hoe het park er van bovenaf uitziet. Maar als zo'n roofvogel te ver weg vliegt, weet-ie de weg niet meer terug."

Op Facebook doet het park een oproep om uit te kijken naar de vogel. Lady Maya is voor het laatst gezien in Tilburg. Ook zijn er berichten dat het dier boven de Loonse en Drunense duinen heeft gevlogen.

Handschoen

Het vangen van de vogel is volgens Leinenga geen probleem. "Daar hebben we alleen een handschoen voor nodig." Maar dan moet wel bekend zijn waar het dier zich nu bevindt. De roofvogelverzorgers van het park zijn een zoektocht begonnen.

Wie Lady Maya ziet, wordt verzocht om er niet zelf achteraan te gaan. "Benader Maya niet", aldus de oproep op Facebook. "Het is een pittige dame, maar ze kan ook schrikken en verder weg vliegen."

STER reclame