NOS SchaatsenAangepast

Kramer: onwijs klote, heb er jaren alles aan gedaan

Kort na zijn tegenvallende tien kilometer in Pyeongchang berust Sven Kramer in het feit dat hij op die afstand waarschijnlijk nooit olympisch goud zal winnen. "Het gaat 'm niet meer worden. Het is onwijs klote, ik heb er jaren alles aan gedaan."

Of gaat de 31-jarige Fries nóg vier jaar door om bij de volgende Winterspelen in Peking een allerlaatste poging te wagen? "Dat is op dit moment een brug te ver. Ik weet: iedereen leeft mee en dat doet me ook wat, maar ik had het hiér moeten doen."

Kramer zocht ondanks zijn bijzonder tegenvallende zesde plaats niet naar excuses. "Op conditie ram ik wel door, maar ik raak ze gewoon niet lekker. Techniek is zoveel belangrijker. Je rijdt jezelf gewoon vast, het is gewoon slecht."

"Ik heb niet de topvorm van vorig jaar. En dat wist ik eigenlijk wel", gaat hij verder. Toch won hij deze Spelen al wel de vijf kilometer. "Maar diep van binnen wist ik dat mijn tijd tegenviel en dat de tien kilometer heel lastig zou worden."

En over olympisch kampioen Ted-Jan Bloemen: "Hij rijdt gewoon een fantastische tijd."

Orie verbaast zich over uitspraken Kramer

Kramer had deze teleurstelling dan wel aan voelen komen, coach Jac Orie niet. Hij wist ook niet dat zijn pupil er zo over dacht. "Nee, dat wist ik niet. Daar waren ook geen tekenen van in de trainingen."

"Ja, hij klaagde over het een en ander", ging Orie verder. "Zijn schaatsen bijvoorbeeld, dat die niet lekker liepen. Maar de andere jongens deden het ook heel erg goed. Ted-Jan reed een geweldige tijd en Sven zat vanaf het begin niet in zijn ritme."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl