NOS NieuwsAangepast

Datende, digitale oudere: Ik ben heel erg in trek, maar wel kieskeurig

Zo'n twee tot drie keer per dag checkt Elisa van 73 de dating-app op haar tablet. "'s Morgens vroeg kijk ik hoeveel views erbij zijn gekomen. Nu zit ik er ook even op te kijken en dan vanavond weer. Die app kun je natuurlijk zo indrukken."

Dat ook ouderen nog zoeken naar romantisch- of seksueel contact bleek vandaag uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Ook Elisa is nog volop op zoek. Sinds ze twee jaar geleden weduwe werd, woont ze alleen en is ze op zoek naar een maatje.

Het idee om zich aan te melden op een datingsite ontstond vorig jaar zomer, toen ze met een vriendin op vakantie was die een paar jaar eerder weduwe was geworden. Zittend in een campingstoel maakten ze samen een account aan. Inmiddels hebben al meer dan 5600 mannen het profiel van Elisa bezocht.

Mannen die er een beetje goed uitzien willen allemaal intimiteit. Nou, kom nou.

Elisa

"Ik ben hartstikke in trek, maar er zitten mannen tussen die zijn zo kaal als een beer. En ik heb een keer iemand ontmoet, dat was net een kleine tuinkabouter. Of iemand met een buukske. Nee hoor, ik ben wel een beetje kieskeurig. Er zint me er nog geen een."

Van de duizenden views op haar pagina zag ze er zo'n zeven of acht in het echt. De juiste man zat daar niet tussen, maar mooie verhalen heeft ze wel. "Je maakt echt van alles mee", zegt Elisa. "Een paar weken geleden nog had ik leuk contact met een man. Hij was weduwnaar en woonde in de buurt. We spraken af en hadden een heel leuke middag, we hebben lekker zitten kletsen."

Seks

"Een paar dagen later spraken we weer af en toen zei hij: mag ik aan je borsten zitten?", vertelt ze verontwaardigd. "Toen bleek dat hij ook al zijn weekendtas bij zich had. Ik had hem twee keer gezien. Ik dacht: d'r uut, ben je besodemieterd. Nee, daar begin ik niet aan. Een zoentje bij komen en een zoentje bij weggaan, maar verder niks. Ik ben toch niet gek."

Volgens Elisa zijn ook veel mannen op leeftijd nog uit op seks. "Of je moet echt een oud boertje hebben die dat niet kan. Maar mannen die er een beetje goed uitzien, willen allemaal intimiteit. Nou, kom nou."

Ik bekijk het rustig, komt er wat dan komt het. En anders niet, dan blijf ik alleen.

Elisa

Elisa zoekt vooral een maatje voor de gezelligheid, voor in de weekenden. "Doordeweeks gewoon je eigen dingen doen en op het moment dat je elkaar een beetje kent, blijf je een keer een paar nachtjes slapen. En wat er dan bij komt, seks, liefde, dat moet gewoon groeien."

"Ik geef me gewoon niet zomaar over", zegt Elisa. En dus gaat de zoektocht door. "Maar de meeste mannen op datingsites zijn rond de 70, van mijn leeftijd. Die willen allemaal een jongere vrouw. Ik heb niet zoveel keuze. Ja, misschien een man van 80, maar dan word je mantelzorger. Ik ben gek zeker."

Elisa is van plan om binnenkort even een datingapp-pauze te nemen. "Je ziet altijd dezelfde mannen voorbijkomen. En je wordt wel steeds kritischer. Dus dan wacht ik rustig even een paar maanden. Komt er wat, dan komt het. En anders niet, dan blijf ik alleen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl