Zverev laat zich verrassen door Seppi, Goffin wel naar kwartfinales

Aangepast
Alexander Zverev ANP

Alexander Zverev is in de tweede ronde van het ABN Amro-tennistoernooi gestrand. De als derde geplaatste Duitser boog in twee sets voor de Italiaan Andreas Seppi: 4-6, 3-6.

De 20-jarige Zverev begon nog goed door de Italiaanse nummer 81 van de wereld direct te breken. Seppi, die in de laatste kwalificatieronde voor het Rotterdamse toernooi verloor maar als 'lucky loser' toch mee mocht doen aan het hoofdtoernooi, raakte pas bij een 3-0 achterstand op stoom.

Hij brak Zverev, de nummer vier van de wereld, drie keer op rij en won zo de set. In de tweede set had Seppi aan een break in de zesde game genoeg om voor een stuntje te zorgen.

In de kwartfinale treft de 33-jarige Seppi de winnaar van het duel tussen de Fransman Pierre-Hugues Herbert en de Rus Daniil Medvedev.

David Goffin in Rotterdam ANP

David Goffin bereikte zonder problemen de kwartfinales. De verliezend finalist van vorig jaar versloeg in de tweede ronde de Spanjaard Feliciano Lopez met 6-1 en 6-3.

De Belg, als vierde geplaatst in Rotterdam, treft nu de Tsjech Tomas Berdych. De winnaar van 2014 kende eveneens een makkelijke middag tegen de Serviër Viktor Troicki: 6-1 en 6-2.

STER Reclame