Danny Buijs keert als trainer terug bij FC Groningen, waar hij eerder als speler actief was ANP Pro Shots

Danny Buijs volgt na dit seizoen Ernest Faber op als trainer van FC Groningen. De 35-jarige Buijs, voormalig speler van Groningen, tekent een contract voor twee seizoenen. Hennie Spijkerman (67) wordt in ieder geval voor één seizoen assistent-trainer.

Buijs speelde tussen 2004 en 2006 bijna tachtig wedstrijden voor Groningen en maakte daarna de overstap naar Feyenoord. In 2014 begon hij zijn trainerscarrière bij Kozakken Boys, waarmee hij momenteel tweede staat in de Tweede Divisie.

Er is nog wel één voorwaarde: Buijs moet nog slagen voor de cursus Coach Betaald Voetbal die hij dit seizoen volgt bij de KNVB. "Mocht hij het niet halen, dan gaat het niet door. We spelen het volgens de regels", zegt technisch manager Ron Jans daarover. "Maar Danny staat er goed voor. Hij moet nog even goed z'n best doen."

Spijkerman werkte de afgelopen jaren als assistent-trainer bij Ajax, waar hij Frank de Boer, Peter Bosz en Marcel Keizer bijstond. In het verleden was hij hoofdtrainer in Zwolle en Emmen. Naast Spijkerman blijven Peter Hoekstra (assistent) en Bas Roorda (keeperstrainer) deel uitmaken van de technische staf.

Presentatie op later moment

FC Groningen zal het nieuwe trainersduo op een later moment officieel presenteren. "Het is nu geen geschikt moment om iets feestelijks te organiseren. We concentreren ons eerst op de competitie", aldus Jans.

De Groningers maken een moeizaam seizoen door en staan op de dertiende plaats in de eredivisie, slechts zes punten boven de nacompetitie-streep.

STER reclame