De gestrande trein bij de defecte bovenleiding 112Mediautrecht
NOS Nieuws Regionaal nieuws Aangepast

Reizigers meer dan vier uur vast in gestrande trein

Een paar honderd reizigers hebben een flink deel van de dag doorgebracht in een gestrande trein tussen Woerden en Gouda. De trein kwam tot stilstand toen de bovenleiding plotseling brak en een deel op de voorkant van de trein terechtkwam. Het duurde ruim vier uur voordat een andere locomotief de trein op sleeptouw nam en de passagiers afleverde op station Gouda

Midden in de polder kwamen nog twee treinen tot stilstand. Het treinverkeer op het traject is volgens de NS nog de hele dag gestremd.

WC doortrekken

Een van de gestrande reizigers is het Utrechtse raadslid Bert-Jan Brussaard. Hij was onderweg naar zijn werk in Rotterdam en zat in totaal 5,5 uur in de trein. "We hadden geen eten, geen water. De wc kon niet meer worden doorgetrokken," vertelt Brussaard aan RTV Utrecht.

Volgens hem deed het treinpersoneel zijn best, maar was dat eigenlijk niet genoeg: "Zij kregen ook heel weinig informatie. Het was echt fijn geweest als er wat te eten en wat te drinken was gekomen. Ik hoop dit nooit meer mee te maken."

Oorzaak onbekend

ProRail zegt dat nog onduidelijk is waardoor de bovenleiding kapot is gegaan. Mogelijk had de trein een defecte pantograaf, een stroomafnemer. Maar het is niet zeker dat de trein zelf de bovenleiding naar beneden heeft getrokken. Mogelijk was de bovenleiding al beschadigd door een eerdere trein.

RTV Utrecht sprak ook andere inzittenden van de gestrande trein. Volgens hen kwam de bovenleiding met een flinke knal tegen de voorruit van de trein terecht. Anderen zagen brokstukken van de leiding voorbijvliegen.

Tussen Woerden en Gouda Goverwelle leiden door de defecte bovenleiding nog steeds geen treinen. Er worden bussen ingezet. Reizigers van Utrecht naar Den Haag en Rotterdam moeten rekening houden met vertragingen.

STER reclame