Ontslagen Oliseh en Fortuna belasteren elkaar

Aangepast
Sunday Oliseh is niet langer trainer van Fortuna Sittard ANP Pro Shots

Fortuna Sittard heeft coach Sunday Oliseh per direct ontslagen. De Nigeriaanse trainer heeft zich meerdere keren schuldig gemaakt aan ontoelaatbaar handelen tegenover spelers en medewerkers, zo verklaart het bestuur op de website van de club. Daardoor is volgens de club een onwerkbare situatie ontstaan.

"Door zijn ontoelaatbare handelen heeft de oefenmeester de samenwerking met vele mensen binnen de organisatie onmogelijk gemaakt", schrijft het bestuur van Fortuna.

Oliseh slaat terug

Oliseh op zijn beurt verklaart dat hij heeft geweigerd om mee te werken aan "illegale activiteiten" en het "schenden van de wet" en dat hij daardoor is ontslagen door de buitenlandse eigenaren van de Limburgse club, die wordt geleid door Turkse zakenman Isitan Gün.

Sunday Oliseh
@SundayOOliseh
I confirm: Due to my refusal to participate in Illegal activities at Fortuna sittard & violate the Law,i have been Suspended from my duties as Coach by the Foreign Owners of Fortuna.Unfortunate for the lovely fans, my players & our hard fought phenomenal positioning for Promotion
5 maanden geleden

Op Twitter liet Isitan Gün maandag al zijn onvrede met Oliseh blijken. Hij verweet de Nigeriaan bij goede resultaten het succes op te eisen en bij slechte resultaten naar anderen te wijzen.

Işıtan Gün
@isitangun
MANAGER: praises others in success, assumes responsibility in difficult times. DAMAGER: praises and claims all credits for himself/herself in success, blames others in failure.
5 maanden geleden

Amper een maand geleden won Fortuna onder leiding van Oliseh nog een periodetitel, het eerste tastbare succes in ruim twintig jaar. Fortuna Sittard staat op dit moment derde in de Jupiler League, maar verloor zijn laatste vier wedstrijden op rij. Het ontslag van Oliseh is volgens het bestuur echter niet ingegeven door de huidige prestaties.

Oliseh, oud-Ajacied, zei onder meer dat de reeks nederlagen kwam omdat hij slechts twaalf spelers heeft die in de top van de eerste divisie meekunnen. Die uitspraak werd hem zwaar aangerekend. Oliseh was sinds begin 2017 coach van Fortuna.

Claudio Braga is voorlopig de opvolger van Oliseh. Totdat de club een nieuwe trainer heeft gevonden vervult Braga de dubbelrol van hoofdtrainer en hoofd jeugdopleiding.

STER Reclame