Ergste wind in olympisch park voorbij: openbare ruimtes blijven dicht

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wind in atletendorp Olympische Spelen

Harde wind heeft voor onveilige situaties gezorgd in en rond het olympisch park in Gangneung. Toeschouwers werden naar binnen gestuurd, om te schuilen voor de wind. Delen van tenten raakten los.

De sportwedstrijden die binnen plaatsvinden, dus ook het schaatsen, gaan vooralsnog gewoon door. In het olympische park in Gangneung staan stadions voor schaatsen, curling, shorttrack, kunstrijden en ijshockey. Fans met een ticket mogen het park in.

De windkracht is inmiddels afgenomen. Rond 18.30 plaatselijke tijd (10.00 uur in Nederland) zijn de tenten voor het personeel weer open gegaan. De perstent is nog dicht. Openbare ruimtes blijven gesloten en buitenactiviteiten zijn geschrapt.

'Geen paniek'

"De wind is vlagerig, soms heel hard", zegt sportverslaggever Steven Dalebout in het NOS Radio 1 Journaal. "Van een gebouw is het dak afgewaaid. Ook liggen hier en daar omgewaaide tentjes op de grond. Het is wel een serieuze zaak, maar er is geen paniek."

"Iedereen heeft op zijn telefoon een noodmelding binnen gekregen om naar binnen te gaan", vervolgt Dalebout. "Mensen die buiten waren zijn zo snel mogelijk de verschillende stadions binnen getrokken. Het is buiten op straat dan ook beduidend rustiger dan normaal."

Bij een culturele voorstelling rond de Spelen, in Gangneung, viel een tv-scherm naar beneden. Een ooggetuige meldt aan de NOS dat er acht mensen gewond raakten.

STER Reclame