Gewonden bij culturele voorstelling Spelen door harde wind

Aangepast
Edwin Haasbroek

Zo'n acht mensen zijn gewond geraakt op de Olympische Spelen toen er een groot tv-scherm van naar schatting 6 bij 4 meter omwaaide. Dat meldt een ooggetuige aan de NOS. Het scherm viel om bij een culturele voorstelling in het centrum van Gangneung, en kwam terecht op zowel dansers als het publiek.

Op beelden is te zien dat er een aantal ambulances zijn ingeschakeld. Ook zijn gewonden te zien:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Beelden van na het omwaaien van het beeldscherm

"Er stonden rond de twintig vrouwen een dans op te voeren, toen een onwijze windhoos het scherm achter hen omblies", vertelt ooggetuige Edwin Haasbroek, een beroepsbrandweerman uit Leiden. "Acht mensen kwamen onder het scherm terecht."

Toeschouwers tilden het scherm op en haalden de slachtoffers eronder vandaan. "Twee van de slachtoffers leken serieus gewond, zegt Haasbroek. "Van een vrouw lag het been scheef, een man had een bebloed gezicht. Een deel van de slachtoffers kon zelf onder het scherm vandaan kruipen."

Meerdere ambulances zijn uitgerukt om gewonden te helpen. Zij werden bijgestaan door brandweer en politie.

Gangneung heeft momenteel te maken met windkracht 6 met uitschieters naar 8. "De wind is verradelijk", zegt Haasbroek. "Het waait niet constant, maar dan ineens is er zo'n enorme windvlaag."

Ook olympische sporters ondervinden veel last van harde wind. Maandag zorgde de wind voor veel valpartijen tijdens de finale slopestyle.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wind in atletendorp Olympische Spelen

STER Reclame