Het grootste applaus bij de de korte kür van het kunstschaatsen was niet voor de favorieten, maar voor het Noord-Koreaanse duo Ryom Tae-ok en Kim Ju-sik.

Het paar werd op de tribune gesteund door tientallen enthousiaste Noord-Koreaanse cheerleaders, gehuld in rode kleding en met Noord-Koreaanse vlaggetjes.

Ryom Tae-ok en Kim Ju-sik werden op het laatste moment op de startlijst van het kunstrijden gezet na het charme-offensief van Noord-Korea om bij de Spelen aanwezig te zijn.

Elfde

Onder de vlag van Noord-Korea (en dus niet Korea) werd het duo elfde in de korte kür. Dat was genoeg om ook de vrije kür te mogen rijden, want de eerste zestien maken kans op een medaille.

Het Chinese duo Sui Wenjing en Han Cong ANP

Het Chinese koppel Sui Wenjing en Han Cong gaat aan de leiding. Het duo hield het Russische duo Jevgenia Tarasova en Vladimir Morozov net achter zich.

Sui en Han zijn regerend wereldkampioen en dat lieten ze zien. Op de klanken van Hallelujah van Leonard Cohen schaatsten ze naar een score van 82,39, de tweede ooit. Alleen de Russen Volosozjar en Trankov kregen in 2014, op weg naar de olympische titel, een hogere waardering.

De vrije kür staat donderdag op het programma.

STER reclame