Harry Kane viert zijn treffer

Tottenham toont veerkracht en houdt Juventus in bedwang

Tottenham Hotspur heeft zichzelf een prima uitgangspositie verschaft door in de achtste finales van de Champions League met 2-2 gelijk te spelen bij Juventus.

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, want met Gonzalo Higuaín in de hoofdrol kende de thuisploeg een bliksemstart. Al na twee minuten verlengde de Argentijn een vrije trap van Miralem Pjanic op succesvolle wijze.

En nadat Ben Davies in het strafschopgebied Federico Bernardeschi vloerde, tilde Higuaín na negen minuten de stand vanaf de stip zelfs naar 2-0.

In het vervolg van de amusante eerste helft regende het kansen. Tottenham-spits Harry Kane stuitte tot twee keer toe op Gianluigi Buffon, maar drie keer bleek scheepsrecht. Op randje buitenspel omspeelde hij de doelman om vervolgens met links af te ronden.

• ANP
    Gonzalo Higuaín treft de lat boven Hugo Lloris
  • ANP
    Christian Eriksen juicht na zijn rake vrije trap
  • ANP
    Gonzalo Higuaín en Douglas Costa

Juventus kreeg op slag van rust wederom een penalty, na een overtreding van Serge Aurier op Douglas Costa. Higuaín knalde dit keer snoeihard op de lat en verzuimde zo zijn hattrick te voltooien.

De tweede helft bood iets minder spektakel, maar het duel bleef boeien. Tottenham-doelman Hugo Lloris voorkwam de 3-1 door een inzet van Bernardeschi naast te tikken.

De missers braken Juventus uiteindelijk op, want Christian Eriksen verzilverde zo'n twintig minuten voor tijd een vrije trap. De Deen schoof de bal langs de muur in de hoek van Buffon: 2-2.

Sergio Agüero, Kevin De Bruyne en Bernardo Silva

Manchester City beleefde een gemakkelijke avond bij FC Basel en zegevierde met maar liefst 4-0.

Drie treffers vielen voor rust. Ilkay Gündogan kopte raak uit een corner van Kevin De Bruyne, Bernardo Silva verraste doelman Tomás Vaclik met een schot en Sergio Agüero knalde van afstand raak.

De fiere koploper van de Premier League deed FC Basel, met Ricky van Wolfswinkel als bankzitter, na de pauze nog meer pijn. Gündogan krulde de bal in de verre hoek, waardoor de return op woensdag 7 maart weinig waarde meer heeft.