De sport van dinsdag bij de NOS

Aangepast
Giorgio Chiellini van Juventus tijden de persconferentie ANP

Terwijl de Olympische Winterspelen in Pyeongchang eigenlijk nog maar net op gang zijn gekomen, eist een ander spektakel ook alweer de nodige aandacht op. Deze week pikt de Champions League immers de draad weer op.

Een overzicht van onze programmering van de Olympische Spelen in Pyeongchang is dagelijks te vinden in ons overzichtsartikel 'Goedemorgen Pyeongchang, dit staat er vandaag op het spel'.

Het Europese clubtoernooi is toe aan de achtste finales en daarin staan de komende weken enkele onvervalste krakers op het programma. Vanavond krijgt FC Basel de Engelse voetbalmachine Manchester City op bezoek, maar de topper van deze dinsdag gaat tussen Juventus en Tottenham Hotspur. Beelden van het duel in Turijn zijn te zien in Nieuwsuur (22.40 uur, NPO 2).

Tennis in Rotterdam

Langs de Lijn En Omstreken doet live verslag van beide voetbalduels en volgt ook de ontwikkelingen van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam. Om 19.30 uur speelt daar de 21-jarige Tallon Griekspoor, die via een wild card in het hoofdschema terecht is gekomen, tegen drievoudig grandslamwinnaar Stan Wawrinka. Die wedstrijd is ook live te volgen via een livestream op NOS.nl.

Langs de Lijn En Omstreken begint overigens om 20.30 uur met een miniforum. De voormalige schaatsers Renate Groenewold en Bart Veldkamp bespreken de olympische dag.

Programma's dinsdag

13.10 uurLunchjournaalNPO 1
19.30 uurABN Amro-tennistoernooi: Tallon Griekspoor-Stan WawrinkaNOS.nl
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO radio 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2

STER Reclame