Goedemorgen Pyeongchang, dit staat er vandaag op het spel

Aangepast
Kjeld Nuis ANP

Op dag vier van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang wordt er weer geschaatst. Op het programma staat de 1.500 meter bij de mannen.

Kjeld Nuis en Koen Verweij zijn de grote kanshebbers voor een gouden medaille en ook Patrick Roest maakt een goede kans. De 1.500 meter begint om 12.00, de de schaatsuitzending begint al om 11.30 uur.

Bij de loting kwam naar voren dat Roest al voor de dweilpauze in actie komt (ongeveer 12.12 uur). Nuis zal het in rit veertien opnemen tegen de Japanner Takuro Oda. Die rit zal omstreeks 13.12 uur beginnen. Verweij komt in de zestiende rit uit tegen de Noor Allan Dahl Johannson, tegen 13.20 uur.

Voordat de mannen gaan rijden zullen eerst Ireen Wüst en Marrit Leenstra hun medaille uitgereikt krijgen op Medal Plaza. Wüst won gisteren goud op de 1.500 meter, Leenstra veroverde het brons. Om 11.00 uur zijn die beelden rechtstreeks te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Shorttrack

Ook is er weer shorttrack vandaag. Bij de vrouwen staat het vervolg van de 500 meter op het programma. Yara van Kerkhof is daar de enige Nederlandse troef in de kwartfinales. Ook de halve finale en de finale worden vandaag verreden.

De mannen rijden de series op de 1.000 meter. Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma en Itzhak de Laat komen in actie. Na de heats op de kilometer staat de halve finale op de aflossing op het programma. Inzet is een finaleplaats, daarvoor moet het oranje-kwartet bij de beste twee finishen. De race van de relaymannen begint om ongeveer 12.30 uur.

Het shorttrackprogamma begint om 11.00 uur Nederlandse tijd , maar de NOS is er al eerder bij met een voorbeschouwing.

De vierde dag van de Olympische Spelen NOS

Pyeongchang Vandaag op NPO 1 om 8.00 uur

In ons ochtendprogramma om 8.00 uur is er aandacht voor het shorttrack en het schaatsen. Er er wordt gekeken naar het snowboarden, waar de finales op de halfpipe bij de vrouwen wordt verreden.

En eindelijk kan het alpineskiën beginnen. De afgelopen dagen werden alle onderdelen uitgesteld vanwege de harde wind in de bergen van Pyeongchang.

De Oostenrijker Marcel Hirscher won op de combinatie zijn eerste olympische gouden medaille. Hirscher was onder meer al zes keer wereldkampioen geworden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/1Spectaculaire valpartij skiër Mayer

Afgelopen nacht

De olympische dag is al even onderweg. Bij het snowboarden op de halfpipe won de pas 17-jarige Chloe Kim over overtuigende wijze goud. De Amerikaanse met Koreaanse roots wist als enige een score boven de 90 neer te zetten.

STER Reclame