Snowboardsensatie Kim pakt goud op halfpipe

Aangepast

Chloe Kim heeft op overtuigende wijze beslag gelegd op olympisch goud op de halfpipe. De 17-jarige Amerikaanse met Zuid-Koreaanse roots kwam in haar derde run, toen ze al zeker was van goud, tot haar hoogste score: 98,25.

Kim, die ook in de voorrondes heerste, wist als enige een score boven de 90 neer te zetten. Liu Jiayu (89,75) werd tweede en zorgde voor de eerste Chinese medaille op deze Spelen. Het brons ging naar de Amerikaanse Arielle Gold (85,75).

De vaders van winnares Kim en nummer drie Gold stonden naast elkaar beneden bij de piste en zagen zo allebei hun dochter een olympische medaille winnen.

U.S. Ski & Snowboard Team
@usskiteam
.@arielletgold and @chloekimsnow’s dads celebrate their daughter’s medals! Fun fact, Kim means Gold in Korean. Mr. Gold: "Kim means Gold in Korean. We are brothers."
7 maanden geleden

De 34-jarige Amerikaanse Kelly Clark viel buiten het podium. Zij deed voor de vijfde maal mee aan de Spelen, en won goud in 2002 en brons in 2010 en 2014.

Reportage

Tijdens de kwalificatieruns maakte NOS-verslaggever Kees Jongkind een reportage over Kim. Deze is hieronder te bekijken.

STER Reclame