AFP
NOS NieuwsAangepast

Obama's onthullen portretten van zichzelf

In de National Portrait Gallery in Washington D.C. zijn de officiële portretten van voormalig president Barack Obama en zijn vrouw Michelle onthuld. Dat van hem geschilderd door Kehinde Wiley, dat van haar door Amy Sherald. Beide kunstenaars waren door het paar zelf uitgekozen.

Obama is te zien voor een groene haag met bloemetjes erin, zijn vrouw Michelle in een lange, wijdvallende jurk. "Ik heb geprobeerd de kunstenaar ervan te overtuigen mijn haar minder grijs te maken, maar helaas was hij te integer om te luisteren", grapte Obama bij de presentatie. "Kleinere oren had ik ook graag gewild, maar ook die wens kon niet worden gehonoreerd".

Over het schilderij van zijn vrouw zei hij: "Ik wil de kunstenaar bedanken voor het in het portret vangen van de gratie, schoonheid, intelligentie, charme en hotness van de vrouw van wie ik houd." In de National Portrait Gallery, in het centrum van Washington, hangen de portretten van alle Amerikaanse presidenten.

Overigens werd op Twitter volop opgemerkt dat het portret van Michelle niet op haar lijkt. "Ik zou haar nooit hebben herkend op dit portret", is een veelgemaakte opmerking.

Amy Sherald maakt voornamelijk gestileerde portretten, waarbij het erom gaat iemands ziel te vangen en niet per se een gelijkend portret te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl