Williams presenteert F1-bolide als eerste, Red Bull op 19 februari

Aangepast
Max Verstappen Red Bull Content Pool

Op 25 maart is in Melbourne de eerste Formule 1-race van het nieuwe seizoen. Komende week zullen de meeste teams hun nieuwe auto onthullen.

Red Bull presenteert de bolide waarmee het team het komende seizoen ingaat (de RB14) op maandag 19 februari. Daarmee is de renstal van Max Verstappen enkele dagen eerder dan de twee grootste concurrenten, want Mercedes en Ferrari tonen donderdag 22 februari hun nieuwste auto.

Red Bull hoopte vorig jaar de strijd om de wereldtitel aan te gaan met Mercedes en Ferrari, maar de auto bleek vooral in de eerste helft van het seizoen nogal wat mankementen te vertonen. Het tweede deel van het seizoen verging het de renstal een stuk beter en volgden er onder meer twee grandprixzeges voor Verstappen (Maleisië en Mexico).

2017: Lance Stroll baant zich een weg op de kletsnatte baan in Japan Getty Images

Williams opent het bal

Williams opent de presentatiereeks op 15 februari in Londen, Toro Rosso sluit de rij op 26 februari voor aanvang van de eerste officiële testdag op het circuit van Barcelona. Haas en Force India moeten de data nog bekendmaken.

De teams krijgen in het voorseizoen acht dagen om hun nieuwe bolides te testen en klaar te stomen voor de eerste grand prix, die van Australië op 25 maart.

Grote technische veranderingen zijn er deze winter niet doorgevoerd. Het meest in het oog springende nieuwtje is de zogeheten halo, de beugel om de cockpit die extra hoofdbescherming moet bieden aan de coureurs.

Data presentaties:

15 februari: Williams - Londen

19 februari: Red Bull - internet

20 februari: Renault - internet

20 februari: Sauber - internet

22 februari: Ferrari - Maranello

22 februari: Mercedes - Silverstone

23 februari: McLaren - Woking

26 februari: Toro Rosso - Barcelona

Haas en Force India moeten data nog bekendmaken

Er staan voor alle F1-teams twee vaste testweken op het programma in Barcelona. De eerste is van maandag 26 februari tot en met donderdag 1 maart. De tweede testweek is van dinsdag 6 maart tot en met vrijdag 9 maart.

STER Reclame