Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken ANP

De Russische pers heeft lucht gekregen van de leugen van Halbe Zijlstra over zijn aanwezigheid bij een ontmoeting in het buitenhuis van de Russische president Poetin. Staatspersbureau Interfax schrijft over de ontmoeting in 2006 dat hij "twaalf jaar lang heeft gelogen".

Het bericht is overgenomen door verschillende Russische media. Er is nog geen reactie van het Kremlin, waar Zijlstra woensdag een ontmoeting zou hebben met zijn collega-minister van Buitenlandse Zaken Lavrov.

De leugen over de ontmoeting met Poetin valt daarom ongelukkig. Te meer omdat er gesproken zal worden over vlucht MH17 en mogelijk ook over de rol van de Russen bij het verspreiden van desinformatie over de vliegramp.

Ook in de Angelsaksische pers wordt over Zijlstra geschreven. Het Britse persbureau Reuters en het Amerikaanse persbureau AP hebben een bericht over hem.

AP schrijft over een "potentially damaging admission", een potentieel schadelijke bekentenis. Het nieuws is in ieder geval opgepikt door Amerikaanse krant The Washington Post.

STER reclame