ANP

Bij Heineken kunnen ze een glaasje drinken op de resultaten van 2017. Er is meer bier gebrouwen en meer bier afgezet, en er is bijna twee miljard euro winst gemaakt. De nettowinst kwam uit op 1,94 miljard euro, een kwart meer dan in 2016.

De omzet van de op een na grootste bierbrouwer ter wereld steeg met 5,4 procent naar 21,9 miljard euro. De hoeveelheid gebrouwen bier steeg met 3 procent. Het premiummerk Heineken beleefde de sterkste groei in jaren met een volumestijging van 4,5 procent.

In Europa, goed voor de helft van de omzet, nam de bierconsumptie heel licht toe, dankzij de wijnlanden Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal. In het Verenigd Koninkrijk en Polen daalde het biervolume. Ook in Nederland werd minder gewoon pils gedronken, maar groeide Heineken toch dankzij de introductie van alcoholvrije Heineken.

Vergroot

In 2017 werd Heineken met de overname van Brasil Kirin de grootste bierbrouwer in Brazilië. Verder kocht de brouwer 1900 pubs in het Verenigd Koninkrijk. In belangrijke sleutelmarkten zoals Mexico, Vietnam en Ethiopië werd de productiecapaciteit vergroot en in Ivoorkust en Mozambique zijn of worden nieuwe brouwerijen neergezet.

Voor dit jaar verwacht Heineken ook weer meer omzet en winstgroei, ondanks onrust en onzekerheid op markten en de negatieve impact van de wisselkoersen op de resultaten.

STER reclame