Maas: finale slopestyle verpest door harde wind

tijd van publicatie Aangepast

Snowboardster Cheryl Maas was na afloop uitermate ontstemd over het doorgaan van de finale van het slopestyle. "Dit zijn geen condities om een wedstrijd te beginnen. Niemand wist of je de landing wel zou halen en hoe ver je zou komen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Maas twee keer onderuit in finaleruns slopestyle

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Anderson pakt goud op slopestyle, Maas 23ste

Net als zondag stond er een harde wind, maar nu zag de organisatie geen reden om de wedstrijd eruit te gooien. De finale werd vervolgens ontsierd door vele valpartijen vanwege de wind. Ook Maas ging twee keer tegen de vlakte. Ze eindigde uiteindelijk als 23ste.

"Het is gewoon heel jammer om te zien en het verpest gewoon de wedstrijd. Je bent op deze manier meer bezig met de wind dan met de wedstrijd zelf."

Uitstel

De finale werd vanwege de wind eerst nog wel een uur en een kwartier uitgesteld, maar Maas had het liefst gezien dat er vandaag helemaal niet gesnowboard werd. "Ik had gehoopt dat ze nog wel twee dagen zouden wachten. We zijn hier toch nog tot het einde van de Spelen dus ik snap niet waarom ze dat niet gedaan hebben."

"Vanmorgen tijdens de trainingen stond er al zo'n harde wind dat we gezegd hebben dat we hier niet in kunnen rijden. Ik heb de training toen ook een beetje opgegeven omdat je niet weet met welke snelheid je naar beneden moet."

Kop of munt

Vanwege de wind en de vele valpartijen werd het een oneerlijke strijd. "Het is eigenlijk alsof je een muntje omhoog gooit, kijkt of het kop of munt is en dan de gouden medaille uitreikt", aldus Maas. "Het is gewoon jammer dat ik niet heb kunnen laten zien wat ik kan."

STER Reclame