Maas 23ste in door wind ontsierde slopestyle-finale

Aangepast

Cheryl Maas heeft niet voor een verrassing kunnen zorgen op de slopestyle. De Nederlandse snowboardster ging in allebei haar finaleruns onderuit en eindigde als 23ste.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/1Maas twee keer onderuit in finaleruns slopestyle

Het goud was voor de Amerikaanse titelverdediger Jamie Anderson (met een score van 83,00), gevolgd door de Canadese Laurie Blouin (76,33) en de Finse Enni Rukajarvi (75,38).

Vanwege de hevige wind op de piste ging het onderdeel, dat een dag eerder al werd uitgesteld, een uur en een kwartier later van start. Er was al bekend dat er in plaats van de gebruikelijke drie, slechts twee runs zouden zijn.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Anderson pakt goud op slopestyle, Maas 23ste
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De wind zou alsnog een grote rol spelen in de finale. Dat was goed te merken in de eerste run, die werd gekenmerkt door de vele buitelingen. Ook Maas ging na een te harde landing onderuit.

Haar tweede run begon sterk, maar ook daarin viel ze, waardoor haar uiteindelijk hoogste score (35,30) laag uitviel.

De 33-jarige Maas draait al jarenlang mee met de internationale snowboardtop. Op de Olympische Spelen in Turijn van 2006 was ze erbij in de halfpipe (11de) en in 2014 was ze in Sotsji actief op het onderdeel slopestyle (20ste).

In de zomer brak ze tijdens een vakantie in Cyprus enkele nekwervels. Ze revalideerde en wist zich toch nog te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Big Air

In Pyeongchang komt ze ook nog in actie op de Big Air. De kwalificaties daarvoor staan voor maandag 19 februari gepland, vanaf 01.30 uur Nederlandse tijd.

STER Reclame