Oranje verliest van VS in Fed Cup bij rentree Serena Williams

Aangepast
Venus Williams in actie tegen Richèl Hogenkamp AFP

De Nederlandse tennissters hebben in de eerste ronde van de Fed Cup verloren van de Verenigde Staten. De titelhouder was na drie duels al zeker van de zege.

Richèl Hogenkamp, die zaterdag nipt van Coco Vandeweghe verloor, boog zondag ook voor Venus Williams: 5-7, 1-6.

Kansloos was Hogenkamp zeker niet tegen de mondiale nummer acht. Vooral door het grote aantal afzwaaiers van Williams kon ze van 0-3 terugkomen tot 3-3 en bij 5-5 kreeg ze ook nog een breekkans.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Oranje k.o. na nederlaag Hogenkamp tegen Venus Williams
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Ook in de tweede set blies Hogenkamp (WTA-108) haar deuntje mee, vooral door goed te variëren. Maar op de beslissende momenten legde ze het gewoon af tegen de soms brute kracht van Williams.

Serena

Omdat de wedstrijd beslist was, verviel het vierde enkelspel. Maar om het opgekomen publiek niet al na één partij weer naar huis te hoeven sturen, werd er nog wel een dubbel afgewerkt. Daarin stonden Lesley Kerkhove en Demi Schuurs tegenover de zussen Venus en Serena Williams.

Venus en Serena Williams in de Fed Cup tegen Nederland AFP

Voor de 36-jarige Serena betekende dat haar eerste officiële optreden op de tennisbaan sinds ze vorig jaar de Australian Open op haar naam schreef, haar 23ste grandslamtitel. Kort daarop maakte ze bekend zwanger te zijn. In september beviel van een dochter. Ze sloeg vorige maand de Australian Open over, omdat ze nog niet helemaal fit was.

Kerkhove en Schuurs redden de Nederlandse eer door het dubbel in hun voordeel te beslissen: 6-2, 6-3.

Eerste keer

Hoewel er niets meer op het spel stond, was het voor het Nederlandse duo een speciale partij. "Het was voor ons de eerste keer dat we samen speelden", vertelde Schuurs. "En dan tegen zo'n dubbel. We hebben er echt van genoten."

Serena Williams wist haar dochter op de tribune. "Het was mijn eerste wedstrijd weer en ik ben blij dat ze die kon zien. Hier spelen was echt leuk", keek ze ondanks de nederlaag met een tevreden gevoel terug.

STER Reclame