In Amsterdam slipte een auto van de weg door de gladheid
NOS NieuwsAangepast

Rustige ochtendspits, ondanks gladheid

Rijkswaterstaat zegt dat er vanochtend sprake was van een opvallend rustige ochtendspits. De wegbeheerder had gewaarschuwd voor gladheid in het grootste deel van het land, maar de hinder voor het verkeer in de ochtendspits viel mee. Wel moet het noorden nog rekening houden met overlast.

"We hebben drie slippartijen geteld", zegt een woordvoerder. "Wat ook meespeelt, is dat het zuiden vrij heeft vanwege carnaval."

Op verschillende wegen had het verkeer wel last van winterse buien. Op de N763 bij Kampen belandde een busje in de berm. Toen de auto uit de berm werd getrokken door een trekker, kon een automobilist niet meer op tijd remmen en knalde tegen de tractor, schrijft RTV Oost. Door de botsing tolde de auto over de weg en raakte een tegenligger.

Ook op de A7, de A28 en de A50 gebeurden ongelukken, melden NH Nieuws en Omroep Gelderland.

Het KNMI heeft vanwege het winterweer code geel afgekondigd. Die is in het grootste deel van het land tot na de ochtendspits van kracht. Alleen in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel geldt de hele dag code geel, voor Zeeland zijn er geen waarschuwingen.

Ook komende nacht kan het door bevriezing plaatselijk glad zijn. Sneeuw wordt dan niet verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl