Onrust in Groningen: weigerde Veldwijk om in te vallen?

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Faber woest op muitende Veldwijk: dit kun je er niet bij hebben

FC Groningen kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen ADO Den Haag, waardoor de crisis bij de nummer dertien van de eredivisie toeneemt. Fans morren en tot overmaat van ramp weigerde Lars Veldwijk volgens trainer Ernest Faber in de slotfase in te vallen.

Faber wilde de spits voor Ritsu Doan brengen, maar uiteindelijk verving Ajdin Hrustic de Japanner. "De bedoeling was om in eerste instantie Veldwijk te brengen", zegt Faber. "Hij wilde er niet meer in. Dan moet je beslissen om iemand anders te brengen die wel graag voor zijn collega's wil werken."

"Wij dachten dat alle neuzen dezelfde kant opstonden. Dat is ook zo, op één na dan vandaag. Dat is zonde, want als je kijkt hoe iedereen aan het knokken is voor elkaar..."

Veldwijk ontkent

Overigens ontkent Veldwijk zelf dat hij weigerde in te vallen. "Met verbazing hoor ik dat ik vandaag zou hebben geweigerd om in te vallen voor FC Groningen. Hiervan is echter geen sprake. Mij is vandaag niet gevraagd om in te vallen. Ik ben altijd en elke minuut bereid te spelen voor FC Groningen indien de trainer een beroep op mij doet."

Lars Veldwijk
@LarsVeldwijk
Met verbazing hoor ik dat ik vandaag zou hebben geweigerd om in te vallen voor FC Groningen. Hiervan is echter geen sprake. Mij is vandaag niet gevraagd om in te vallen. Ik ben altijd en elke minuut bereid te spelen voor FC Groningen indien de trainer een beroep op mij doet.
11 maanden geleden

De werkweigering van Veldwijk krijgt dus nog een staartje, maar ook de positie van Faber is onderwerp van gesprek. FC Groningen beleeft een kleurloos seizoen en is nog lang niet veilig.

Faber vertrekt sowieso aan het einde van het seizoen. De vraag is of de samenwerking eerder wordt beëindigd.

"De verstandhouding met de spelers is goed. Zij staan achter ons. En met de staf gaat het fantastisch. Er zijn soms wat kleine onenigheden. Die moeten er snel uit."

Of hij nog het vertrouwen voelt van algemeen directeur Hans Nijland en technisch manager Ron Jans? "Volledige steun", is het korte antwoord van Faber.

FC Groningen gaat vrijdag op bezoek bij VVV-Venlo.

STER Reclame