Felix Loch
NOS SportAangepast

Nachtmerrie voor rodelaar Loch, bocht 9 voorkomt trilogie

Op de historische dag dat Sven Kramer zijn trilogie voltooide op de 5.000 meter, voorkwam bocht 9 bij het rodelen eenzelfde prestatie. De droom van Felix Loch eindigde in een nachtmerrie.

De 28-jarige Duitser leek na Vancouver (2010) en Sotsji (2014) af te stevenen op zijn derde individuele goud en daarmee zou hij in de voetsporen zijn getreden van landgenoot Georg Hackl.

Loch leidde riant na drie runs, maar maakte in de beslissende run op de lastige baan in bocht 9 een enorme stuurfout. Weg snelheid, weg gouden medaille. Plek vijf, daar moest hij het mee doen.

Een klassering die werkelijk niemand aan had zien komen. Loch kon het amper geloven en zat na afloop minutenlang met zijn handen voor het gezicht op zijn slee.

Vader Norbert, tevens bondscoach van de Duitse rodelaars, moest zijn zoon komen troosten en IOC-baas Thomas Bach probeerde Loch in de kleedkamers op te beuren.

Een schrale troost voor de topfavoriet, die nog weleens badend in het zweet wakker zal worden met de beruchte bocht 9 in zijn gedachten.

Goud Gleirscher

De Oostenrijker David Gleirscher, die in het WB-circuit nog nooit een medaille had gewonnen, stuntte door het goud voor zich op te eisen.

De Amerikaan Chris Mazdzer, slechts achttiende in de WB-stand dit seizoen, sleepte zilver in de wacht (+0,026) en de Duitser Johannes Ludwig veroverde op 0,230 brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl