Vreugde bij de spelers van Vitesse

Twee keer rood en nederlaag voor Feyenoord bij Vitesse

In een ouderwets voetbalspektakel heeft Feyenoord met 3-1 verloren bij Vitesse. De Rotterdammers eindigden de wedstrijd door twee rode kaarten met negen man. Bryan Linssen was de man van de wedstrijd met twee goals.

Vitesse en Feyenoord maakten er vanaf de aftrap een aantrekkelijke pot van. De thuisploeg begon sterk en zag Roy Beerens net voorlangs schieten.

Pech voor Haps

Feyenoord kreeg tegenslag door het wegvallen van verdediger Ridgeciano Haps. Hij werd hard in het gezicht geraakt door Thomas Bruns en viel uit.

Toch maakten de Rotterdammers de eerste goal. Goed voorbereidend werk van Bilal Basacikoglu, die de geblesseerde Sam Larsson verving, werd in een goal omgezet door Tonny Vilhena.

Vitesse vecht terug

Vitesse drong meer en meer aan, maar Feyenoord bleef defensief overeind. Tot de veertigste minuut. De bal werd na een afgeslagen corner opnieuw ingebracht en binnengekopt door Guram Kashia. Vitesse kreeg op slag van rust nog een enorme kans via Bryan Linssen, die de bal net niet over keeper Brad Jones kon werken.

In de rust zag Feyenoord na Haps ook de andere back, Jeremiah St. Juste, met een blessure afhaken.

Giovanni van Bronckhorst ontfermt zich over Ridgeciano Haps

Vitesse ging vervolgens op jacht naar de voorsprong. Matt Miazga zag een kopbal gekeerd worden door Jones.

Na de 65ste minuut moest Feyenoord verder met tien man. Bilal Basacikoglu zette een onbesuisde tackle in met twee benen naar voren en dat bestrafte scheidsrechter Higler met de rode kaart.

Twintig seconden na die rode kaart kreeg Vitesse de verdiende voorsprong. Beerens knalde op goal, het leek een afzwaaier, maar Linssen plantte zijn hoofd tegen de bal en liet Jones kansloos.

Weer rood

Uitblinker Linssen was een kwartier voor tijd dicht bij de 3-1, maar zijn schot belandde op de lat. Feyenoord bracht Robin van Persie nog in de ploeg, maar ook hij kon de Rotterdamse nederlaag niet afwenden. Zeker niet nadat Tyrell Malacia als tweede Feyenoorder met rood van het veld moest nadat de jonge invaller (18) de doorgebroken Beerens onderuit haalde.

Linssen bekroonde een prachtige wedstrijd in de slotminuten met zijn tweede goal. De 3-1 nederlaag betekent dat Feyenoord nu al vier uitwedstrijden op een zege wacht en de top-3 steeds verder uit zicht ziet verdwijnen. Vitesse sluit op de zevende plaats aan bij de subtop.