Van der Poel en Cant superieur in Superprestige Hoogstraten

Aangepast

Mathieu van der Poel heeft de zevende en voorlaatste veldrit gewonnen in de Superprestige-reeks. In het Belgische Hoogstraten nam hij als zo vaak al snel afstand om onbedreigd naar de streep te rijden. Zijn broer David werd derde.

Mathieu van der Poel ANP Pro Shots

Wereldkampioen Wout van Aert, die vooraf aankondigde in Hoogstraten zijn seizoen af te sluiten, moest bij Van der Poels versnelling halverwege direct passen. De rest leek zich ook nog slechts om de andere ereplaatsen te bekommeren.

Van der Poel nam met zijn vijfde zege in de SP de leiding over van Van Aert (twee zeges). Als de Belg inderdaad niet van start gaat in Middelkerke volgende week, is de eindzege voor Van der Poel.

Sanne Cant ANP Pro Shots

Sanne Cant won eerder op de dag de zevende veldrit uit de Superprestige-reeks voor vrouwen. De wereldkampioene ging er in Hoogstraten al snel vandoor en kwam solo over de finish.

Het was voor de Belgische al de achttiende zege van het seizoen en de tweede op rij in de Superprestige.

Nederland op twee

Maud Kaptheijns, winnares van de eerste vier Superprestige-wedstrijden maar daarna minder op dreef (ze werd 25ste op de WK), legde beslag op de tweede plaats.

Zij was in de tweede ronde weggereden uit de groep met achtervolgers. Cant en Kaptheijns deelden de leiding in het klassement. Nu heeft Cant één punt voorsprong op Kaptheijns. Volgende week is in Middelkerke de laatste wedstrijd.

STER Reclame