Geschorste Verbeek komt als 'aandachtig toeschouwer' naar Ajax

Aangepast

Het gaat Gertjan Verbeek niet voor de wind bij FC Twente. Onder zijn leiding werd er slechts een van de twaalf eredivisieduels gewonnen, er is kritiek op zijn werkwijze én hij is vanmiddag geschorst voor het duel met Ajax.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Verbeek geschorst: ik ben aandachtig toeschouwer in de Arena

Verbeek neemt in de Arena, waar om 12.30 uur de wedstrijd Twente-Ajax begint, plaats op de tribune omdat hij in het duel met AZ te veel aanmerkingen had op de leiding. "Zodra we bij de Arena zijn, mag ik niks meer doen. Ik ben vandaag aandachtig toeschouwer."

Kritiek in de media

De trainer staat veel in de krant de laatste tijd. Eerst omdat hij het spel van PSV schijtbakkenvoetbal noemde ("maar dat zal PSV een biet zijn, op deze manier worden ze wel kampioen") en nu omdat hij zich bij Twente onmogelijk zou maken.

De kritiek is dat hij te veel om zich heen slaat en daarbij te weinig naar zichzelf kijkt. Is het echt zo'n chaos? "Ik kan mij niet vinden in de kritiek. Ik weet ook niet waar de informatie vandaag komt. Er zijn altijd mensen die achter je rug om praten. En dat is altijd gekleurd."

Gertjan Verbeek werd tegen AZ naar de tribune gestuurd ANP Pro Shots

"Mijn waarheid ziet er anders uit", gaat Verbeek verder. "Ik werk prettig samen met mijn trainersteam. We hebben goede, pittige discussies. En ja, we doen wat dingen anders dan hier in het verleden gedaan is, maar dat was ook de opdracht van Twente."

De trainer ziet ondanks de slechte resultaten - al plaatste Twente zich wel voor de halve finales van de KNVB-beker - aanknopingspunten. "We worden stabieler en moeilijker te bespelen, en geven minder weg. Maar tegen goede tegenstanders creëren we te weinig."

Daar zou vandaag tegen Ajax verandering in kunnen komen.

De wedstrijd Ajax-FC Twente begint om 12.30 uur en is te volgen via een liveblog op NOS.nl en bij Langs de Lijn op Radio 1. Om 19.00 uur is de samenvatting te zien in Studio Sport op NPO 1 en NOS.nl.

STER Reclame