VVV snoept matig AZ twee punten af

Vaak staan wedstrijden van AZ garant voor aanvallend voetbal, veel kansen en spektakel. Tegen VVV-Venlo was daar niets van te merken. In een matig duel in Alkmaar werden de punten gedeeld: 0-0.

AZ-aanvaller Alireza Jahanbakhsh wordt gestuit door VVV'er Tonio Vente

Vorige week speelde AZ ook al in eigen huis gelijk tegen een Limburgse club. In het duel met Roda JC speelden de Alkmaarders echter nog een uur lang de sterren van de hemel. Daar was tegen VVV geen sprake van.

AZ viel volop aan, maar deed dat met weinig vernuft. Daardoor liepen de Alkmaarders zich steeds vast en doelman Lars Unnerstal werd voor de rust niet op de proef gesteld.

Sterker, in de eerste helft waren de beste kansen voor de bezoekers. Zo bracht Marco Bizot moeizaam redding op een knal van Leemans en schoot Castelen uit een lastige hoek net naast.

Carnaval in Alkmaar: supporters van VVV-Venlo steunen hun ploeg tegen AZ

Na rust moest Unnerstall wel in actie komen. Hij werd bijna verrast door twee schoten van Mats Seuntjens, wiens broer Ralf aan Limburgse zijde de hele wedstrijd speelde.

De druk van AZ werd, mede door invaller Oussama Idrissi, groter en groter, maar het wachten was op die ene vloeiende aanval. Die kwam er niet.

Het bleef bij een voorzet van Alireza Jahanbakhsh die Joris van Overeem net niet in het doel wist te tikken.